Σήμερα Τετάρτη η ζέστη και οι ισχυροί άνεμοι θα κυριαρχήσουν για ακόμα μια ημέρα.
Ο καιρός θα είναι αίθριος από το πρωί σε όλη τη χώρα, ενώ και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει λιακάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο το μεσημέρι στα βορειοδυτικά τμήματα, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, καθώς και στα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με το θερμόμετρο το μεσημέρι να φτάνει τους 35-36 βαθμούς, 39 στη δυτική Ελλάδα και έως 30 στις Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης.
Το βόρειο ρεύμα θα κυριαρχήσει στα πελάγη… στο Ιόνιο θα πνέει μέχρι 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα είναι ισχυρό 4-6, τοπικά στις Κυκλάδες και στη νότια κυρίως Κρήτη 7 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-36 βαθμούς, λίγο χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη τιμή το μεσημέρι στα ανατολικά προάστια έως 32 , λόγω των ισχυρών βοριάδων που θα πνέουν και θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, με αίθριο και ζεστό καιρό στην πόλη. Η θερμοκρασία από 25-37 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 2-3 μποφόρ.