Ο Σιλβέν Φρανσίσκο έφτασε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, περνώντας ιατρικά και υπογράφοντας έως το 2029. Η εθνική Εφήβων κοντράρεται με την Ισπανία για τα προημιτελικά του Eurobasket Κ18.
Ο Σιλβέν Φρανσίσκο φτάνει στην Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, φέρνοντας στην Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της περσινής Ευρωλίγκας.
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το οικονομικό αδιέξοδο και την αλλαγή δεδομένων στο μεταγραφικό σχεδιασμό της Βιλερμπάν και ήρθε σε συμφωνία με την γαλλική ομάδα για την απόκτηση του Φρανσίσκο. Ο 28χρονος Γάλλος γκαρντ θα είναι κάτοικος Αθήνας για τα επόμενα τρία χρόνια με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Με την φανέλα της Ζαλγκίρις την περσινή σεζόν, ο Φρανσίσκο είχε μέσο όρο 16.5 πόντους, 6.5 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ σε 42 αγώνες. Με την απόκτηση του Γάλλου γκαρντ, ο Παναθηναϊκός καλύπτει ιδανικά το κομμάτι που έλειπε από το πράσινο ρόστερ.
Eurobasket Κ18
Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ κάτω των 18 ετών πανηγύρισε η εθνική Ελλάδας. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11 πόντους στην δεύτερη περίοδο, η γαλανόλευκη κατάφερε να πάρει τη νίκη. Με τον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου να πετυχαίνει 21 πόντους και τον Δημήτρη Πούλο να συμπληρώνει 16, η εθνική επικράτησε με 78-77 της Σερβίας.
Το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για μία θέση στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.