Όσα πρέπει να προσέξουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συναγερμός σήμανε στη Γλυφάδα μετά τον εντοπισμό κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως εξήγησε στο MEGA η αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια, ενώ το 85-90% των περιστατικών είναι ασυμπτωματικά.

Ο ιός μεταδίδεται μόνο από κουνούπια και όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι ηλικιακές ομάδες που θα πρέπει να προσέχουν είναι οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα και τα μικρά παιδιά.

Στους ενήλικες, τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από απλούς πονοκεφάλους και πόνους στις αρθρώσεις και μυς έως υψηλό πυρετό με διάρροια και εμετούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστάται επικοινωνία με γιατρό ή επίσκεψη σε κέντρο υγείας/νοσοκομείο.

Για τα μικρά παιδιά, λόγω της αδυναμίας τους να λάβουν πολλά υγρά σε περίπτωση συμπτωμάτων, τονίζεται η άμεση επικοινωνία με τον παιδίατρο.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο