Καλοκαίρι, διακοπές & ζευγάρια – Ο Θάνος Ασκητής στο «MEGA Σαββατοκύριακο»

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το εάν οι διακοπές επηρεάζουν τη σχέση των ζευγαριών.

Το καλοκαίρι θεωρείται από πολλούς η εποχή του έρωτα, του φλερτ και των νέων γνωριμιών.

Η ανεμελιά των διακοπών, η αλλαγή της καθημερινότητας και η χαλαρή διάθεση δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες τόσο για την ανάπτυξη νέων σχέσεων όσο και για την αναζωπύρωση –ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη δοκιμασία– των ήδη υπαρχόντων δεσμών.

Πόσο επηρεάζει, όμως, η καλοκαιρινή περίοδος τις ανθρώπινες σχέσεις;

«Η καλή σχέση το καλοκαίρι θα περάσει πάρα πολύ ωραία. Αυτή η σχέση που έχει νόημα, που έχει συντροφικότητα, καλή σεξουαλική ζωή. Το σεξ είναι ένας βασικός ενισχυτής της καλής σχέσης, που είναι η καλή επικοινωνία. Άλλο οι εφήμερες σχέσεις. Η βάση όμως της μακροχρόνιας σχέσης, οφείλει να διεκδικεί το σήμερα και το αύριο. Άρα, είναι μια ευκαιρία, αν κάπου έχουμε μια σκιά στη σχέση μας, έχουμε ένταση, το να πάμε λίγες μέρες οι δυο μας. Σε αυτό όμως το τριήμερο, μπορούμε λίγο να χαλαρώσουμε».

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε και για την απιστία.

«Η απιστία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στον εγκέφαλό μας. Μαθαίνουμε να ζούμε σταθερά σε ένα δεσμό. Ο δεσμός, όταν παντρευόμαστε και η εκκλησία η ίδια λέει, πρέπει να μείνεις μαζί με αυτόν τον άνθρωπο που τον επέλεξες, εφ’ όρου ζωής. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο άγχος. Εάν τώρα αισθάνομαι ότι αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο, δεν έχω λόγο να πάω με κάποιον άλλον. Να απιστήσω. Με άλλη λέξη, η απιστία να ξέρετε αναφέρεται στα γονίδιά μας. Δηλαδή στη φυλή, στο γένος. Αν πάμε στον ηθικό και κοινωνικό κώδικα, είναι μία προδοσία».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο