ΕΟΕ: Για πρώτη φορά στην ιστορία έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης στο Καλλιμάρμαρο

Στο Mega News Sports φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 30/08 ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος και αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει η Επιτροπή, με στήριξη αθλητών αλλά και ανακαίνιση πολλών αθλητικών χώρων.

Αυτή θα είναι η νέα εικόνα του Παναθηναϊκού Σταδίου με νέο ταρτάν, νέο φωτισμό και καθαρισμό των μαρμάρων, μετά τα έργα ανακαίνισης που ξεκίνησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Mega Sports News και τον Παναγιώτη Περπερίδη ο Πρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος.

«Αυτό προτείναμε, το οποίο δέχθηκε ασμένως ο χορηγός μας, ο κ. Μαρινάκης, για να λέμε και τα ονόματα, να αναμορφωθεί ο στίβος με έναν καινούργιο στίβο, ο οποίος θα πιστοποιηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για αγώνες Diamond League, ώστε το Καλλιμάρμαρο να επιστρέψει στον αρχικό του ρόλο. Ο αρχικός ρόλος του Παναθηναϊκού Σταδίου είναι ο κλασικός αθλητισμός».

Έργα είναι σε εξέλιξη και στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου.

«Με τον ρυθμό που προχωρούν, πιστεύω δεν θα χρειαστούν δώδεκα μήνες. Πιστεύω τέλος Μαρτίου, θα είναι έτοιμος. Στόχος είναι να μπουν να προπονηθούν για το Λος Άντζελες. Φτιάχνονται όλοι οι χώροι και κάτω με γυμναστήριο, με αίθουσες συνεδριάσεων για τις ομάδες, για να μπορούν να συζητάνε. Με αποδυτήρια, βεβαίως».

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία κοιτώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο, που τόσο τους έχουν ανάγκη οι Έλληνες αθλητές.

«Να δοθεί η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ, ώστε εμείς, σε δικό μας χώρο, δικής μας ιδιοκτησίας, να φτιάξουμε αυτούς τους κοιτώνες, που είναι αυτή τη στιγμή αναγκαίοι για όλους τους αθλητές. Έχουμε κάνει την αίτηση προς τον υπουργό, και είναι θετικός βεβαίως απ’ ό,τι μου είπε, γιατί είναι ένα έργο που το χρειάζεται οπωσδήποτε η χώρα».

Εκτός, όμως, από τις εγκαταστάσεις, όπως είπε ο κ. Κούβελος, η ΕΟΕ στηρίζει και σχεδόν 200 αθλητές ενόψει των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο