Η φανέλα στα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, της Μπαρτσελόνα, την οποία ανάρτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, προϊδεάζει για τα χρώματα του νέου κόμματος, το μπλε και το κόκκινο, αλλά και για τη στόχευσή του να πάρει το… πρωτάθλημα.
Το επιτελείο του κ. Τσίπρα εργάζεται πυρετωδώς για την ιδρυτική διακήρυξη της 26ης Μαΐου με τον Σταμάτη Κραουνάκη να συνθέτει ειδικά για το νέο κόμμα τη μουσική που θα ακουστεί για πρώτη φορά μαζί με το όνομα του νέου φορέα την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ στο Θησείο.
Παρά το άτυπο απαγορευτικό σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία τους στο Θησείο, ένας βουλευτής δηλώνει σήμερα παρών. Πρόκειται για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.
«Και την Τρίτη θα είμαι και κάθε μέρα θα είμαι (με τον Τσίπρα), όταν έρθει η ώρα των εκλογών τότε θα δούμε τι θα κάνουμε την έδρα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του και την ίδια στιγμή δείχνει εκλογές το 2027.
«Θα ακούσετε λαγούς με πετραχήλια, ήδη αρχίζετε και τους ακούτε. Ένα πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να θέσουμε σε κίνδυνο και αυτό είναι η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».
Όλα δείχνουν μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συνεχίζει τη διεύρυνση, ανακοινώνοντας σήμερα τη συμπόρευση 29 στελεχών, ανάμεσά τους και 5 πρώην βουλευτές από ΜεΡΑ25 και Ποτάμι.
Τα δύο νέα κόμματα από Τσίπρα και Καρυστιανού αναδιατάσσουν όλο το πολιτικό σκηνικό.
Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Τσίπρα θα μπορούν να την υπογράψουν ηλεκτρονικά από το βράδυ της Τρίτης και οι φίλοι και οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού στην ιστοσελίδα που θα τεθεί σε λειτουργία στις 26 του μήνα.