Νέος χολιγουντιανός... πόλεμος για την Ωραία Ελένη. Για το σύμβολο της ομορφιάς, την κόρη του Δία, που έγινε η αφορμή για τον Τρωικό Πόλεμο.
Αντιδράσεις
Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιχείρησε την ανατροπή, επιλέγοντας την Λουπίτα Νιόγκο στον ρόλο της Ωραίας Ελένης και το Χόλυγουντ διχάζεται. Κάποιοι του είπαν ξανασκέψου το και κάποιοι γιατί όχι;
Στην παραγωγή «Τροία» του 2004, τον ρόλο της Ωραίας Ελένης είχε υποδυθεί η Νταϊάν Κρούγκερ, ξανθιά με λευκό δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια.
Στην ταινία «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1971, η Ειρήνη Παππά είχε υποδυθεί το μήλον της έριδος μεταξύ Ελλήνων και Τρώων.
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο, ωστόσο ήδη προκαλεί «τσουνάμι» αντιδράσεων, όχι μόνο για το χρώμα της Ωραίας Ελένης, αλλά και για τα 6.500.000 ευρώ που θα λάβει ως κρατική επιχορήγηση.