Μία ασήμαντη αφορμή, λόγω συνωστισμού σε εκδήλωση στη Νεα φιλαδέλφεια, οδήγησε έναν 16χρονο μαθητή ειδικού σχολείου, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, σε νοσοκομείο με τραύματα από ξυλοδαρμό. Δράστης ένας 25χρονος, γνώστης πολεμικών τεχνών.
Η μητέρα του θύματος, που υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην γνάθο, ξεσπάει στο MEGA.
«Ήμουνα στα 5 μέτρα την ώρα που με πήρε το παιδί μου τηλέφωνο και μου έλεγε ‘μαμά, αιμορραγώ’. Κι έτρεχα εγώ σαν την τρελή με όλον αυτόν τον κόσμο και βλέπω τα παιδιά μου να είναι κάτω και να αιμορραγούν. Έχει σπασμένη την άνω γνάθο, ακριβώς εκεί που είναι το μάτι έχει κάταγμα».
Το χρονικό
Η πλατεία Πατριάρχου το βράδυ του Σαββάτου ήταν κατάμεστη λόγω συναυλίας. Η κοπέλα του δράστη με την αδελφή του θύματος φέρονται μέσα στο συνωστισμό η μία να έσπρωχνε την άλλη. Διαπληκτίστηκαν και γρήγορα τα αίματα άναψαν.
«Μου λέει η αδελφή μου να σταματήσουμε σε ένα πάγκο και ήταν μία κοπέλα πίσω μου και παραπονέθηκε ότι τη σπρώχνουμε, ότι τη σκουντάμε. Υπέθεσα ότι το λέει σε μένα γιατί ήμουν μπροστά της και της λέω έχει πάρα πολύ κόσμο είναι λογικό να σε σκουντάνε. Γυρνάει εκείνη και μου δίνει μια σφαλιάρα«, είπε η αδελφή του θύματος.
Όσο οι δύο αδελφές προσπαθούσαν να αμυνθούν, ο 25χρονος σύντροφος της κοπέλας ορμάει αρχικά στην 20χρονη.
«Έρχεται το αγόρι της κοπέλας χτυπάει την αδελφή μου με μπουνιά στη μύτη», προσθέτει η αδελφή του θύματος.
«Την ώρα που έριξε την μπουνιά στην κόρη μου, μου λέει: ”Μαμά, του λέω, τρέχα να φωνάξεις τη μαμά”. Φεύγει ο μικρός και τον χτυπάει από πίσω. Και τον γυρνάει και του δίνει 2-3 μπουνιές», λέει η μητέρα θύματος.
Η μητέρα του δράστη, πάντως, δίνει άλλη εκδοχή.
«Ο γιος μου πήγε να τις χωρίσει και εμφανίστηκε ένα παλικαράκι και τους έσκασε μια μπουνιά στο μάγουλο και ο γιος μου, του έχωσε άλλη μία μπουνιά. Ούτε ξέραμε αν ήταν ΑμεΑ, ούτε τίποτα. Όταν σου έρχεται μία μπουνιά από πίσω είναι λογικό ότι θα αντιδράσεις».
Στο νοσοκομείο ο 16χρονος
Αιμόφυρτος ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται. Ο μαθητής έχει διαγνωστεί με 65% αναπηρία, βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και φοιτά σε ειδικό σχολείο. Το πρωί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει από τα βίαια χτυπήματα που δέχθηκε.
Ο 25χρονος δράστης με την κοπέλα του αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό το έβαλαν στα πόδια όμως οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες εναντίον αδύναμου ατόμου και υπόθαλψη.