Σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό αλλά και να τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά.
Σειρά συγκεντρώσεων έχουν προγραμματιστεί σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, με τη συμμετοχή των βασικών συνδικαλιστικών φορέων της χώρας. Συγκεκριμένα, στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), στην πλατεία Κοραή η ΑΔΕΔΥ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Εν τω μεταξύ, με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η Τροχαία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις συγκεντρώσεις.
Μηνύματα για την ημέρα έστειλαν όλα τα κόμματα.