Μία νίκη μακριά από το Final 4 της Ευρωλίγκας βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.
Παναθηναϊκός
Βαλένθια – Παναθηναϊκός 105-105 και απομένουν 5 δευτερόλεπτα για τη λήξη της παράτασης. Ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, υπογράφοντας το 2 – 0 στη σειρά και αφήνοντας άναυδους τους γηπεδούχους.
Οι Ισπανοί δεν πήραν καλά τη 2η ήττα. Δημιουργήθηκε ένταση, ενώ επιστρατεύσαν και την Αστυνομία για να… συλλάβουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και όλα αυτά για ένα «γιατί δεν σφυρίζετε φάουλ» πηγαίνοντας πίσω από την γραμματεία.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με το εξωπραγματικό 53% στα τρίποντα. Ένα από αυτά, από τον Οσμάν, έστειλε το ματς στην παράταση, 95 – 95. Οπαδοί του έκαναν… ΟΑΚΑ τη Βαλένθια και ετοιμάζονται για την πρόκριση την Τετάρτη στην Αθήνα.
Ολυμπιακός
Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Μονακό με 94 – 64 και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την συμμετοχή του σε 5ο σερί Final 4.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ για άλλη μία φορά, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νόβακ Τζόκοβιτς να απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα.
Όλα τελείωσαν στο 2ο δεκάλεπτο, όταν με ένα επιμέρους 31 – 8 ουσιαστικά έβαλαν τίτλους τέλους. Ο Σάσα Βαζένκοφ, έχοντας λάβει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν, έφτασε ξεκούραστα τους 21 πόντους, ενώ και ο Φουρνιέ με 16 πόντους δείχνει ότι ανεβάζει ρυθμούς για τα κρίσιμα ματς.
Πάντως ένταση υπήρξε και εδώ, με τον Μάικ Τζέιμς να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές, να κάνει χειρονομίες χρηματισμού στους διαιτητές και να κινδυνεύει να χάσει τα επόμενα παιχνίδια.