Στη φυλακή οδηγείται ο 89χρονος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τους πυροβολισμούς σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο, με 5 ανθρώπους να τραυματίζονται.
Μπήκε χαιρετώντας τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην είσοδο των δικαστηρίων και βγήκε, παίρνοντας το δρόμο για τις φυλακές, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Ο 89χρονος δεν έδειξε ούτε στιγμή να μετάνιωσε, που πυροβόλησε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο.
Στην απολογία του ανέφερε ότι η οργή του ξεχείλισε, όταν το ελληνικό κράτος δεν του αναγνώριζε ένσημα που χρειαζόταν, για να λάβει μια συμπληρωματική σύνταξη των 100 ευρώ. Όπως είπε εξάντλησε κάθε ένδικο μέσο στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, τη Γερμανία και το Στρασβούργο για να δικαιωθεί.
«Η υπόθεση μου προκάλεσε τεράστια ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική εξόντωση, καθώς δαπάνησα περίπου 30.000 ευρώ για τον δικαστικό μου αγώνα. Με εξαγρίωσε, με πίκρανε και σκλήρυνε τη θέλησή μου απέναντι σε όσους θεωρούσα υπεύθυνους. Σε μια στιγμή έντονης αγανάκτησης, έστειλα επιστολή στην Εισαγγελία Αθηνών, στην οποία ανέφερα ότι αν το ζήτημά μου δεν λυνόταν εντός έξι μηνών, θα πήγαινα εκεί με καραμπίνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η ακούσια νοσηλεία μου στο Δαφνί», αναφέρει στην απολογία του ο 89χρονος.
Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον 89χρονο στη φυλακή
Το χρονικό
Το σχέδιο του μπήκε σε εφαρμογή όταν, όπως λέει, πίεζε ο χρόνος και δεν μπορούσε πλέον να το αναβάλει. Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε ήταν ο οδηγός ταξί, τον οποίο πλήρωσε για να τον πάει στην Πάτρα. Λίγο μετά την επιβίβαση του όμως του ζήτησε να τον αφήσει στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού.
Με άλλο ταξί μετέβη στο Πρωτοδικείο, όπου άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τέσσερις γυναίκες. Δικηγόρος αυτόπτης μάρτυρας των πυροβολισμών, περιγράφει αποκλειστικά στο MEGA τις τρομακτικές στιγμές.
«Τραβάει την καραμπίνα, στρέφεται δεξιά πυροβολεί στο έδαφος στρέφεται αριστερά προς το ανοιχτό παράθυρο πυροβολεί, στρέφεται προς το κέντρο πυροβολεί. Τα κορίτσια αρχίζουν και φωνάζουν οι γραμματείς. Λέω βγάλτε τα παπούτσια να δούμε τι αίματα έχουμε. Η ατζέντα μου η δικηγορική ήταν μέσα στο μπαρούτι όπως και τα χέρια μου».
Ο 89χρονος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε ξενοδοχείο της Πάτρας. Μπορεί να μη κατάφερε να φτάσει μέχρι την Ιταλία και το Στρασβούργο σίγουρα όμως αναστάτωσε ολόκληρη τη χώρα αποκαλύπτοντας τα σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας κομβικών κτιρίων.
Πλέον οδηγείται στις φυλακές. Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει, δεν φοβάται τον εγκλεισμό. Aντίθετα, σκοπεύει να περνά τον χρόνο του αφηγούμενος ιστορίες από το Σικάγο στους συγκρατούμενούς του.