Πολιτικός θόρυβος μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να αρχειοθετήσει την υπόθεση των υποκλοπών

Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκαλέσει η διάταξη του εισαγγελέα του Αρείου με την οποία αρχειοθετήθηκε η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. «Έτοιμη» δηλώνει η αντιπολίτευση για την κατάθεση αιτήματος για την σύσταση - εκ νέου- Εξεταστικής Επιτροπής.

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλα να βάλει στο αρχείο την υπόθεση των υποκλοπών, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν νέα ευρήματα που να στοιχειοθετούν την ανάσυρση της.

Η αντιπολίτευση βρίσκεται ήδη σε συνεννοήσεις για την εκ νέου σύσταση εξεταστικής επιτροπής, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αφού μελέτησε ο ίδιος την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία ζητούσε να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κατασκοπείας, να ερευνηθεί ο ρόλος 9 ακόμη προσώπων, αλλά και εάν το Predator διακινείτο και μετά το 2022, έκρινε ότι όλα τα παραπάνω έχουν απαντηθεί. Σφοδρή είναι η κριτική και από τον νομικό κόσμο.

Σε μαζικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου κάλεσε μέσω ανάρτησης ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

Ήδη, ξεκινήσαν συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί την ανάκληση της εισαγγελικής διάταξης, θέμα για το οποίο επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ δηλώνει θετικός στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο