Ζημιές σε 15 σταθμευμένα ΙΧ προκάλεσε μεθυσμένη οδηγός τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/01) στη Θεσσαλονίκη.
Το χρονικό
Το αυτοκίνητο που οδηγεί 24χρονη κινείται ανεξέλεγκτο παρασύροντας σταθμευμένα ΙΧ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Μέχρι να σταματήσει, είχε συγκρουστεί με 15.
Η ώρα ήταν 04:00 τα ξημερώματα όταν η 24χρονη μαζί με τρεις φίλες της επέστρεφαν από διασκέδαση, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Η οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στα αυτοκίνητα, σε ένα περίπτερο και ένα κατάστημα.
Η σφοδρότητα της σύγκρουσης γίνεται αντιληπτή από βίντεο που κατέγραψε κάμερα του περιπτέρου. Από το τράνταγμα ξηλώθηκε και έπεσε κάτω.
«Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Βγήκαμε στο μπαλκόνι, είδαμε τέσσερα αυτοκίνητα χτυπημένα. Βγήκε και η οδηγός σε κατάσταση σοκ και έλεγε ότι κόλλησε το γκάζι και πήγαινε ανεξέλεγκτο το αυτοκίνητο», λέει αυτόπτης μάρτυρας.
«Δεν ήταν μεθυσμένη», υποστηρίζει η μητέρα της
Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε η 24χρονη έδειξε 0,41 χιλιοστά αλκοόλ έναντι 0,25 που είναι το όριο.
Η ίδια υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του εξαιτίας βλάβης.
«Η κόρη μου είχε βγει έξω μαζί με τρεις φίλες της, όπως όλα τα παιδιά, όλη η νεολαία. Δεν ήταν μεθυσμένη όπως λένε, είχε πιει ποσότητα ίσα με δύο μπίρες. Ήταν η κακιά στιγμή. Η κόρη μου ισχυρίζεται ότι κόλλησε το γκάζι και δεν μπορούσε να το ελέγξει. Αυτό θα φανεί και από την πραγματογνωμοσύνη. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα», λέει η μητέρα της.
Κατηγορούμενη για επικίνδυνη οδήγηση
Η 24χρονη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενη για επικίνδυνη οδήγηση σε βαθμό πλημμελήματος και πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο.
Εκτός από τη δίκη στο Αυτόφωρο, στην 24χρονη ήδη επιβλήθηκε πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της.