Με «καρφιά» προς τον Αλέξη Τσίπα, χωρίς να αναφέρει το όνομα του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επανάληψης μιας οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή στον απόηχο της απουσίας Σαμαρά από την εκδήλωση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, το εσωτερικό της ΝΔ μόνο ήρεμο δεν είναι, με πολλά στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους.
Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε «καρφί» για την περίοδο διακυβέρνησης 2015-2019, όταν μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη για την οικονομία ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος επανάληψης όσων πέρασε η χώρα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης
«Αυτό, ξέρετε, δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται πάντα από τον ελληνικό λαό. Όπως του είχαν εμπιστοσύνη το 2023, όταν έπρεπε να έρθει μια εκλογική νίκη της ΝΔ για να επικυρώσει ουσιαστικά τα επιτεύγματα της πρώτης τετραετίας, έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και στους πολίτες οι οποίοι βλέπουν, κρίνουν, συγκρίνουν και θυμούνται», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προβληματισμός στη ΝΔ
Στο εσωτερικό της ΝΔ εξακολουθεί να συζητείται η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την τεχνητή νοημοσύνη ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να προχωρήσει σε σύσταση δικού του κόμματος σε μεταγενέστερο χρόνο.
Από το Μαξίμου αποφεύγουν το οποιοδήποτε σχόλιο.
«Δεν θα σχολιάσουμε προσωπική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού, ανέφερε ο κυβ. εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Ο Κώστας Κυρανάκης εκτίμησε ότι ενδεχόμενο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα πάρει ψηφοφόρους της ΝΔ.
«Αν κάποια στιγμή γίνει ένα κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς ψηφοφόροι που ψήφιζαν ΝΔ και ψηφίζουν κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα αφαιρεθούν από το ποσοστό μας», υπογράμμισε ο αν. υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Και άλλα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν προβληματισμό.
«Εγώ είμαι της άποψης ότι δεν έπρεπε να φτάσουν τα πράγματα εκεί που έφτασαν, ήταν πρωθυπουργός, ήταν αρχηγός του κόμματος σε πολύ δύσκολες περιόδους», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.
Εσωκομματικό ενδιαφέρον
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει ο ίδιος κόμμα στην περίπτωση που δεν κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.
«Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί που αναζητούν εναλλακτική λύση από τον πρωθυπουργό, που δεν εκφράζονται από τα υπάρχοντα κόμματα, με ενδιαφέρει να αλλάξει η πολιτική», τόνισε ο Μάριος Σαλμάς της ΝΔ, στο MEGA NEWS.
Η βράβευση της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη την ερχόμενη Τετάρτη προκαλεί και εσωκομματικό ενδιαφέρον καθώς ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και μένει να δούμε αν θα παραστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς.