«Η ΝΔ προσπαθεί να φυγαδεύσει Βορίδη & Αυγενάκη» – Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Φουντώνει η πολιτική κόντρα με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με την κυβέρνηση να προχωρά σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, απορρίπτοντας την κίνηση της ΝΔ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν βλέπουν ποινικές ευθύνες να προκύπτουν από τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και εισηγούνται τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με ευρύ χρονοδιάγραμμα, από το 1998, έτος ίδρυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι σήμερα.

Αντί για Εξεταστική, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά ζητούν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για ποινική διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μία ντροπή και πρέπει να καθαρίσει το ταχύτερο δυνατό κι αυτό είναι ομόφωνο. Η κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξεκινά τώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα της διαφθοράς είναι μία εθνική πληγή», σχολίασε ο Τάσος Γαϊτάνης, γ.γ. Έρευνας και Καινοτομίας του υπ. Ανάπτυξης.

«Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έκανε σωστά τους ελέγχους; Δεν είχε τις κατάλληλες υποδομές και ανθρώπους; Παρείσφρησαν τα λαμόγια; Τι συνέβη;«, ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε.

«Η κυβέρνηση λέει να κάνουμε εξεταστική επιτροπή, να δούμε από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι και χθες, κι εάν προκύψουν συγκεκριμένες ευθύνες, ακόμα και για περισσότερα άτομα, εδώ είμαστε να δούμε ποια θα είναι η στάση μας. Το προτάσσει η κυβέρνηση και θεωρώ το κάνει σωστά».

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ΝΔ φοβάται και δεν λέει ‘ναι’ στην πρόταση της προανακριτικής που κατέθεσε το κόμμα.

«Η πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής της ΝΔ είναι ακόμα μία μέθοδος να φυγαδεύσει τους υπουργούς της, τον κο Βορίδη και κο Αυγενάκη. Εμείς είπαμε όχι μία, αλλά 100 εξεταστικές, από την εποχή του Παπαφλέσσα μέχρι όσο θέλετε, είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε και δεν φοβόμαστε τίποτα. Εμείς λέμε ναι, αλλά μπορεί να μας απαντήσει η ΝΔ γιατί δεν λέει ‘ναι’ στην πρόταση για προανακριτική;», είπε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά.

«Έχουμε έναν αδύναμο και εκβιαζόμενο πρωθυπουργό και μάλιστα φοβάται πάρα πολύ μην αρχίσουν και… κελαηδάνε οι Βορίδης και Αυγενάκης, αλλά και Δημητριάδης, Βλάχος, Καραμανλής. Έτσι και αρχίσουν να κελαηδάνε θα έχουμε τριγμούς στην γαλάζια πολυκατοικία, μη χαλάσει το μαγαζί μας», συμπλήρωσε.

Παρόμοιες δηλώσεις περί εκβιαζόμενου πρωθυπουργού έκανε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

«Λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα πάρει πίσω τα κλεμμένα. Ας ξεκινήσει από τον ‘Φραπέ’, που ως περιγραφόμενο μέλος περιγραφόμενης εγκληματικής οργάνωσης έλεγε ότι θα σκοτώσει την υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνει τους ελέγχους και η ελληνική δικαιοσύνη κάθεται αμέριμνη να κοιτάζει τον ‘Φραπέ’ να κάνει τέτοιες δηλώσεις».

«Με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα θεσμικό. Η ΝΔ εξευτελίζει θεσμούς, Σύνταγμα και νόμους του κράτους», συμπλήρωσε.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο