Τέμπη: Η πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική – 8 πρόσωπα στο «στόχαστρο»

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, με το οποίο στρέφεται κατά των πρώην υπουργών Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρότασή του για σύσταση προανακριτκής επιτροπής για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην τραγωδία των Τεμπών τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά να διερευνηθούν ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, γιατί τόσο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και οι πρώην υφυπουργοί Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλο και Γιώργος Καραγιάννης αγνόησαν τις εκκλήσεις υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών παραγόντων και καθυστέρησαν την υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση.

Η Χαριλάου Τρικούπη πετά το μπαλάκι στην κυβερνητική πλειοψηφία και διαμηνύει ότι τυχόν παραπομπή του κ. Καραμανλή απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο μόνο για πλημμέλημα ακολουθώντας το μοντέλο Τριαντόπουλου θα είναι συγκάλυψη των ευθυνών του.

Στο κάδρο των ευθυνών για την 717 και ο Σπίρτζης από το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ βάζει στο κάδρο των ευθυνών για καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717 και κατάργηση της δεύτερης θέση σταθμάρχη και την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη κι αν το Δικαστικό Συμβούλιο κρίνει ότι έχουν παραγραφεί τυχόν ευθύνες του Χρήστου Σπίρτζη προτείνει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του νόμου περί ευθύνης υπουργών για σύσταση ειδικής προανακριτικής, όπως έχει ήδη ζητήσει τρεις φορές ο ίδιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Κοινή πρόταση για προανακριτική από ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά προσανατολίζονται στην κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική επιτροπή.

Δική του πρόταση καταθέτει και το ΚΚΕ αλλά ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συζητηθεί στην ολομέλεια τις επόμενες 20 ημέρες.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Πολιτική

Απόρρητο