Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι όλος κόσμος αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να λαμβάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο κόσμος δεν φαίνεται να εμπιστεύεται κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης.
«Αυτό που συμβαίνει στο γενικό πολιτικό σύστημα δεν είναι φυσιολογικό. Παντού στα πολιτικά συστήματα η δυσαρέσκεια μετατρέπεται σε μεταφορά ψήφου από το κυβερνών κόμμα σε άλλα κόμματα. Αυτό στην Ελλάδα δεν συμβαίνει», επεσήμανε ο Γιώργος Σιακαντάρης, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και συγγραφέας.
Κι εξήγησε: «Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αναξιοπιστία της πολιτικής αντιπαράθεσης και της πολιτικής αντιπολίτευσης που ασκεί και η αξιωματική και η ελάσσονα αντιπολίτευση. Αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως είναι να ασκεί μία αντιπολίτευση που δεν πείθει».