Περισσότερες από 11 ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων. Τα κόμματα πάντως δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα με τη ΝΔ να τονίζει την αναφορά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα πως δεν ενημερωνόταν για τις παρακολουθήσεις ο πρωθυπουργός και το γραφείο του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει το γεγονός ότι σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα δεν δόθηκαν απαντήσεις καθώς τα πρόσωπα που είχαν κληθεί, επικαλέστηκαν το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Μετά από 11 ώρες ακρόασης στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέληξαν σε ξεχωριστά συμπεράσματα με το ζήτημα του απορρήτου να εξακολουθεί να ταλανίζει την πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Στο δεύτερο γύρο ακροάσεων η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου για την επίμαχη επισύνδεση με το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ότι ο έλεγχος ήταν ουσιαστικός καθώς προηγήθηκαν έξι υπογραφές υπηρεσιακών στελεχών.
Ο Κώστα Καραγκούνης, βουλευτής ΝΔ σχολίασε: «Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη κατέρρευσε. Αποσαφηνίστηκε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώθηκε ή ενημερώθηκαν για καμιά απολύτως άρση.]
Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο αποπεμφθείς Παναγιώτης Κοντολέων, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποκάλυψε ότι ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για όλες τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ και σε ερώτηση για το τι έχει γίνει με το φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες δεν είναι υποχρεωμένες να κρατούν το σύνολο των στοιχείων.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε: «Συνεχίστηκε η απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος των προσωπικών πολιτικών ευθυνών του κύριου Μητσοτάκη και στην επιτροπή θεσμών. »
Ο Χάρης Καστανίδης είπε: «Οχυρωμένοι πίσω από την αρχή του απορρήτου, το οποίο δεν ισχύει έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οι προσελθόντες για ακρόαση αρνήθηκαν την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας»
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα πετά το γάντι στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τον καλεί να αξιοποιήσει τις διατάξεις του Συντάγματος και να εγκρίνει ως πολιτικός προϊστάμενος την άρση του απορρήτου ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ για να πληροφορηθεί η βουλή τους λόγους της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.
Το ΠΑΣΟΚΣ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλούμε να εγκρίνει προσωπικά την άρση του προσχήματος. Για να δούμε -επιτέλους- ποιος επιδιώκει το φως και ποιος το φοβάται.»
Απαντήσεις δεν πήρε όμως ούτε το ΚΚΕ για τις επί έξι χρόνια συνακροάσεις του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ.
Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε: « Η στάση όλων ήταν πλήρης συγκάλυψη.»
Υφυπουργός στον πρωθυπουργό ορκίστηκε το πρωί ο Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του πρώην γενικού γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη.