Καιρός

Αίθριος καιρός την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

05.08.2022 | 06:54 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

Προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει λίγο τοπικά στα ηπειρωτικά, αραιή κατά βάση συννεφιά. Η οποία μέχρι το βράδυ θα έχει διαλυθεί. Στα νησιά μας, στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο, ο ήλιος θα κυριαρχήσει όλη την ημέρα, απουσία νεφώσεων λοιπόν στη νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, με μικρές διακυμάνσεις θα φτάσει το μεσημέρι τους 38 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και 36-37 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες λόγω του βοριά, θα κρατηθούν σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την ηπειρωτική χώρα, με τιμές κοντά στους 30-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ήπιοι μεταβλητοί, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες, οι οποίοι θα είναι ισχυροί από την Αττική , την Εύβοια και νοτιότερα, μέχρι την Κρήτη, με ένταση 6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται λιακάδα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το μεσημέρι, η οποία θα είναι κατά τόπους πιο πυκνή στα ορεινά, αλλά μέχρι το βράδυ θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς με ένταση 2-3 μποφόρ.