Πολιτική

«Καύσωνας» στην πολιτική σκηνή για το ενεργειακό και την τηλεφωνική υποκλοπή του Ν. Ανδρουλάκη

01.08.2022 | 10:11 Eνσωμάτωση

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκαν η Άννα Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για να συζητήσουν τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η Άννα Ασημακοπούλου για την ενεργειακή κρίση σχολίασε ότι γίνονται προσπάθειες για να ανεξαρτητοποιηθεί η Ευρώπη από το φυσικό αέριο της Μόσχας, αλλά τις ενέργειες τις έκρινε ως ανεπαρκείς προς το παρόν.

Η ευρωβουλευτής υπενθύμισε: «Όσα μέτρα έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση γίνεται με γνώμονα το δημοσιονομικό μέγεθος της χώρας – και ήταν από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο παρέμβασης – , δεύτερον γίνονται με πολύ μεγάλο σεβασμό στην τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ώστε να μην εκτροχιαστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τρίτον όσος δημοσιονομικός χώρος θα δημιουργηθεί από τον τουρισμό, τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα τον εκμεταλλευτεί  για να καλύψει την ζημιά που όλοι υφιστάμεθα».

Με την σειρά του, ο κ. Κατρούγκαλος για την ενεργειακή κρίση είπε ότι η άνοδος της τιμής στα καύσιμα είναι ένα γεγονός που παρατηρήθηκε την χώρα μας από το 2021, και επιδεινώθηκε από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει χειρότερα την ενεργειακή κρίση σε σχέση με τις άλλες κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης, και αυτό φαίνεται από τα νούμερα του ενεργειακού πληθωρισμού, όπου στη Ευρώπη είναι της τάξεως του 39%, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 61%.

Γενικά, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δείχνει απροθυμία να «ταράξει» τα υπερκέρδη των ισχυρών συμφερόντων που την στηρίζουν, έκανε την συνολική εκτίμηση στην πολιτική της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της ενέργειας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καρχιμάκης αναφερόμενος κι αυτός για το ενεργειακό ζήτημα είπε ότι η κυβέρνηση άφησε ασύδοτη την αγορά ρεύματος, χωρίς έλεγχο και προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να πείσει ότι βοηθάει του πολίτες βοηθάει, ενώ παίρνει δέκα και δίνει ένα.

Στο επίκεντρο οι τηλεφωνικές υποκλοπές

Η Άννα Ασημακοπούλου ανέφερε για το ζήτημα των υποκλοπών στις επικοινωνίες ότι η κυβερνητική αντίδραση ήταν άμεση και συγκάλεσε αμέσως την αρμόδια επιτροπή για το ζήτημα.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα  MEGA», εντόπισε ότι ο πολιτικά υπεύθυνος για την υποκλοπή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το αιτιολόγησε δηλώνοντας ότι το κακόβουλο λογισμικό που παρακολούθησε τον δημοσιογράφο, κ. Κουκάκη, ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε και για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είπε ότι βρίσκει πολύ σημαντική την θέση και της κυβέρνηση και της αντιπολίτευση να αναδείξουν το ζήτημα, με το δικό της τρόπο η κάθε πλευρά.

Τόνισε ότι η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών είναι ένα συμβάν που θίγει την Δημοκρατία και σχολίασε ότι η άμεση ενεργοποίηση των ανακλαστικών της κυβέρνησης ήταν επιβεβλημένη, αλλιώς οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα «μαρτυρούσε» ενοχή.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 01/08/2022