Ελλάδα

Νότια προάστια: Λήστευαν σούπερ μάρκετ παριστάνοντας τους αστυνομικούς

30.07.2022 | 20:24 Eνσωμάτωση

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ασφάλεια για τον εντοπισμό των δραστών που το μεσημέρι της Παρασκευής, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς πραγματοποίησαν ένοπλες ληστείες στα νότια προάστια και στο κέντρο της πόλης.

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί η δράση τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην πορεία των ερευνών θα παίξουν οι δυο μοτοσικλέτες που εντοπίστηκαν και χρησιμοποίησαν οι τέσσερις κακοποιοί. Εκεί οι αρχές ελπίζουν ότι θα βρουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα που θα ξεκλειδώσουν το προφίλ των ληστών.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τριών ασύλληπτων ληστών που με όπλα στα χέρια, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκες σε Γλυφάδα και Αμφιθέας, έχει εξαπολύσει η ασφάλεια.

Οι κακοποιοί που χρησιμοποίησαν δυο μοτοσικλέτες και κινούνταν σαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έχουν καταφέρει να ξεφύγουν, ενώ εγκατέλειψαν την μια μοτοσικλέτα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στο Ζωγράφου και εξαφανίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Έκαναν τους αστυνομικούς

H τετράδα των ένοπλων ληστών έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της και αποφάσισε να χτυπήσει την ώρα που γίνεται η αλλαγή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να μπορέσει να διαφύγει ανενόχλητοι από την περιοχή.

Η πρώτη ένοπλη ληστεία έγινε σε σούπερ μάρκες στην Γλυφάδα, εκεί που φωτογραφία ντοκουμέντο έχει καταγράψει τους κακοποιούς.

Ακόμη και τα κράνη που φορούν οι δράστες δεν είναι τυχαία καθώς τα χρώματα παραπέμπουν σε αστυνομικούς ενώ και οι μηχανές είναι άσπρες όπως αυτές των Ειδικών Φρουρών της ΔΙΑΣ.

Σημάδευαν με το όπλο πολίτες

Τριάντα λεπτά μετά στη λεωφόρο Αμφιθέας θα πραγματοποιήσουν την δεύτερη ληστεία. Ο δράστης φορώντας κράνος γάντια και μακριά μπλούζα μπαίνει στο κατάστημα, ενώ ο συνεργός του είναι στην πόρτα και ελέγχει την κίνηση εξωτερικά του σούπερ μάρκετ. Ο ληστής με το όπλο στα χέρια πηγαίνει κατευθείαν στην υπάλληλο που βρίσκεται στο ταμείο, και προσπαθεί να πάρει τις εισπράξεις.

Τραβά με μανία την ταμειακή μηχανή, ενώ αδιαφορεί για τον πελάτη που βρίσκεται μέσα στο χώρο.

Όταν εκείνος κάνει μερικά βήματα προς το μέρος του ο κακοποιός του κολλά το όπλο στο στήθος και τον απωθεί με το αριστερό του χέρι. Είναι αποφασισμένος για όλα.

Τους έπιασαν στη Συγγρού

Οι τέσσερις ληστές με τις δυο μοτοσικλέτες χωρίς πινακίδες δεν είχαν τελειώσει τη δράση τους και έφτασαν στη λεωφόρο Συγγρού, εκεί που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην θέα των αστυνομικών ο ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο και η μοτοσυκλέτα κατέληξε στην άσφαλτο, ενώ οι κακοποιού ξεκίνησαν να τρέχουν.

Εκεί συνελήφθη ένα άτομο ενώ σε κοντινή απόσταση  βρέθηκε ένα σακίδιο με τα χρήματα και την κοντόκαννη καραμπίνα και σε άλλο σημείο άλλη ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε έτερο σακίδιο με full face και άλλα αντικείμενα που ανήκαν στους δράστες.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου βρίσκονται οι δυο μοτοσικλέτες και τα αντικείμενα των ληστών αναμένονται τα αποτελέσματα για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2022