Πολιτική

Τουρισμός: Αισιόδοξα τα μηνύματα – Στόχος η επιμήκυνση του τουρισμού

28.07.2022 | 10:37 Eνσωμάτωση

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου, γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, βρέθηκε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και έκανε μία αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του Τουρισμού.

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε ότι ο Τουρισμός θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως ένα εθνικό θέμα και όχι ως πολιτικό.

Βασική επιδίωξη και στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι διπλός για φέτος. Ο ένας στόχος είναι οι επισκέπτες να έχουν αυθεντικές τουριστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες και ο άλλος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τόσο χωρικά όσο και χρονικά.

«Για τον μήνα Ιούλιο στα νοτιοανατολικά νησιά του Αιγαίου ξεπεράσανε περίπου τα  2 εκατομμύρια. οι τουρίστες και ο Αύγουστος αναμένεται «θερμός» με πάνω από 1 εκατομμύρια επισκέπτες ανά εβδομάδα» υποστήριξε η κα. Αναστασοπούλου.

Στην πορεία η γενική γραμματέας αναφέρθηκε στην αύξηση της τουριστική κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας κατά 25%, σε σχέση με το έτος του 2019, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, με καταληκτική ημερομηνία για την τελευταία κρουαζιέρα να είναι στις 5 Ιανουαρίου του 2023.

«Ψηφιακός νομάς»

Η κα. Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στο φαινόμενο του ψηφιακού νομά λέγοντας: « Είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο τουριστικό οικοσύστημα και αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να εργαστούν απομακρυσμένα και μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα σημαντικό έσοδο, καθώς έχει υπολογιστεί ότι πάνω από 1,6 δίς ευρώ μπορεί να κερδίσει η χώρα μας με εκατό χιλιάδες ψηφιακούς νομάδες για περίπου έξι μήνες».

«Τουρισμός για όλους»

Για την μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» η κα. Αναστασοπούλου επεσήμανε ότι θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δίνονται τόσα χρήματα για να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Για την ύπαρξη παραπόνων των πολιτών ότι πολλοί έμειναν εκτός του προγράμματος, η γενική γραμματέας απάντησε ότι 1, 2 εκατομμύρια που ήταν οι δικαιούχοι έγινε κλήρωση και βγήκαν οι πρώτοι διακόσιοι χιλιάδες με απόλυτα αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια.

«Θαλάσσιο τουριστικό Yachting»

Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένας τομέας που πρωτοστατεί η Ελλάδα και αντιπροσωπεύει το 1,4% με 1,5% του ΑΕΠ  της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό οι τουριστικοί λιμένες ενισχύονται και αναβαθμίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα 320 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο Υπουργείο Τουρισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 160 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν στους τουριστικούς λιμένες.