Ελλάδα

Μανώλης Σφακιανάκης: «Η αστυνομία θα εντοπίσει το χρήστη του κακόβουλου λογισμικού του Ν. Ανδρουλάκη»

28.07.2022 | 09:26 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις υποκλοπές στα κινητά τηλέφωνα, με αφορμή την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μανώλης Σφακιανάκης δήλωσε για την υπόθεση υποκλοπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Είναι σφόδρα πιθανό να εντοπιστεί ο χρήστης του λογισμικού που προσπάθησε να υποκλέψει τις επικοινωνίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη».

Ένα πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να μας ανησυχήσει και δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά είναι η υπερθέρμανση της συσκευής. Ο κ.Σφακιανάκης έδωσε και δύο συμβουλές που προσφέρουν προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά, αυτές είναι η επαναφορά του κινητού σε εργοστασιακές ρυθμίσεις  κάθε τρεις μήνες και χρήση κάρτας που ονομάζεται «dual sim».

Γενικά, ο κόσμος δεν θα πρέπει να τίθεται σε πανικό ότι όλοι παρακολουθούνται, οι στόχοι που επιλέγονται, ώστε να υποκλαπούν οι επικοινωνίες τους είναι λίγοι ανά τον κόσμο εξήγησε ο κ. Σφακιανάκης.

«Η ελληνική αστυνομία ακολουθεί και δυστυχώς δεν προπορεύεται στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος», παραδέχθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας και σημείωσε ότι η αστυνομία θα εξιχνιάσει αυτή την σοβαρή υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη.