Ελλάδα

Αυτοψία MEGA στον Υμηττό : «Βόμβα» καύσιμης ύλης εν μέσω καλοκαιριού στο βουνό

28.07.2022 | 08:08 Eνσωμάτωση

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες μία τιτάνια προσπάθεια καθαρισμού του βουνού του Υμηττού, το οποίο έχει μετατραπεί σε χωματερές μελισσοκόμων.

Το βουνό του Υμηττού  έχει μετατραπεί σε μία απέραντη «χωματερή» μελισσοκόμων, κάνοντας το βουνό μία απέραντη «βόμβα» καύσιμης ύλης έτοιμη να αναφλεγεί εν μέσω καλοκαιρού και καύσωνα.

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο βουνό του Υμηττού και αυθαίρετα τοποθετούν κυψέλες, αφήνοντας πίσω τους «βουνά» από σκουπίδια, από λάστιχα αυτοκινήτων, γκαζάκια, τζάμια μέχρι και τηλεοράσεις.

«Η προσπάθεια που γίνεται για τον καθαρισμό του Υμηττού έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες, είναι ένα τεράστιο επιχειρησιακό σχέδιο.  Με αφορμή αυτό το μεγάλο σχέδιο καθαρισμού του Υμηττού έγιναν 100 αυτοψίες και σε 50 από αυτές που αφορούσαν μελισσοκομική δράση η εικόνα ήταν καταστροφική για το περιβάλλον. Έτσι αποστείλαμε επιστολή στον πρωθυπουργό και στους υπεύθυνους υπουργούς, στην οποία ζητάμε να δημιουργηθεί ένα μητρώο καταγραφής μελισσοκόμων», δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.