Ελλάδα

Σπάτα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 21χρονου

27.07.2022 | 07:25 Eνσωμάτωση

Οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 21χρονου, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων, με θύμα έναν 21χρονο τουρίστα.

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Τα σενάρια για τον θάνατό του

Μία selfie φωτογραφία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή στον 21χρονο, που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα ελικοπτέρου σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ένα άλλο σενάριο φαίνεται να είναι ότι ο 21χρονος μιλούσε στο κινητό τηλέφωνό του και αφαιρέθηκε περπατώντας. Εξετάζεται, επιπλέον η περίπτωση, ο νεαρός να μην άκουσε τον πιλότο εξαιτίας του θορύβου και να βγήκε από λάθος έξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αγγλικό τύπο, αναφέρεται ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εάν οι έρευνες αποδείξουν ότι είπε στους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο, προτού να σβήσουν οι μηχανές και σταματήσουν να λειτουργούν οι έλικες.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 27/07/2022