Αθλητικά

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Στόχος η ανεξαρτητοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αμαρτωλή ΕΠΟ»

26.07.2022 | 13:37 Eνσωμάτωση

Την αποφασιστικότητά του προκειμένου να απαγκιστρωθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην εκδήλωση της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Εξέφρασε το όραμά του για μία νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συνεννόηση με τα διεθνή όργανα, FIFA και UEFA.

Την ειλημμένη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ και αδιαπραγμάτευτη απόφαση για ανεξαρτητοποίηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την αμαρτωλή ΕΠΟ, επανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 1.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για την απαγκίστρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την Ομοσπονδία.

«Όλοι γνωρίζετε όσα απίθανα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία όπως όλοι γνωρίζετε, ζει και λειτουργεί με τα χρήματα που δίνουν οι ομάδες της Super League σε ένα μεγάλο ποσοστό. Όμως, το μόνο που έχει να μας επιστρέψει αυτή η Ομοσπονδία, είναι ασέβεια και αδιαφορία για το… πραγματικό ποδόσφαιρο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της Super League 1, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το όραμα του για τη νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μία επαγγελματική διαιτησία υψηλού επιπέδου, που θα ωφελήσει όλες τις ομάδες και θα ανεβάσει συνολικά το επίπεδο του πρωταθλήματος.

«Είδατε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων μας, ζήτησε να οργανώσει την ελληνική διαιτησία σε επαγγελματικό επίπεδο ο κ. Κλάτενμπεργκ, όμως η Ομοσπονδία και ο κύριος Μπαλτάκος, είχαν άλλα σχέδια και άλλες εντολές. Εμείς όμως, δε δεχόμαστε προφανώς και να πληρώνουμε και να μην αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Κάναμε λοιπόν μια σύμβαση με τον κύριο Κλάτενμπεργκ και ελπίζουμε σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει επαγγελματική διαιτησία από την οποία θα είναι ευχαριστημένες όλες οι ομάδες και θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας», συνέχισε μιλώντας για την επόμενη μέρα της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε πρωτοβουλίες, ώστε η Super League σε συνεννόηση με τις FIFA και UEFA, να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τη διεξαγωγή των διοργανώσεων της, χωρίς τα βαρίδια της ΕΠΟ.

«Ήδη επεξεργαζόμαστε με τους νομικούς της Λίγκας αλλά και με κορυφαίους Ευρωπαίους νομικούς, ειδικούς στο ζήτημα, το πως η Super League θα πράξει το αυτονόητο. Θα οργανώσει δηλαδή αυτόνομα ό,τι έχει σχέση με το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Και θα το πράξουμε. Έχοντας πάντα τον Νόμο στο πλευρό μας και πάντα σε συνεννόηση με τις Υπερεθνικές Ομοσπονδίες UEFA και FIFA», είπε παρουσιάζοντας το όραμά του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Super League 1.

Μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συγκέντρωσε στο ίδιο τραπέζι όλους τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, για να συζητήσουν για τα κοινά προβλήματα τους και αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις. Ανταποκρίθηκαν όλοι, εκτός από τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έφυγε παρότι είχε προσέλθει στην εκδήλωση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι την Πέμπτη κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή, που θα προβλέπει τη μείωση του ποσοστού που αποδίδουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ, από 5% στο 1%.

Επίσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλεσε την Πολιτεία να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τις ΠΑΕ, και να καταβάλει τα έσοδα από το στοίχημα, χωρίς άλλες αναβολές και καθυστερήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 26/07/2022