Πολιτική

Στα ύψη κρατά την ένταση η Άγκυρα – Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του 4ου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου

26.07.2022 | 10:30 Eνσωμάτωση

Είναι πλέον αναμενόμενο ότι σε κάθε εμφάνιση του, ο Ερντογάν θα εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας. Πρόκειται για μία συνηθισμένη τακτική που δεν αλλάζει, αφού για τον Τούρκο πρόεδρο είναι μια συνταγή που αποδίδει.

Ο δημοσιογράφος του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης μίλησε για τις κινήσεις «πανικού» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για την πολιτική αναθεωρητισμού που έχει επιλέξει η γειτονική χώρα.

«Οι ακρίτες και περιοχές όπως στο Καστελόριζο να διαχειρίζονται αυτές τις καταστάσεις. Έχουμε φτάσει πλέον σε σημείο και «αποκρυπτογραφούμε» τις προθέσεις ή την διάθεση των γειτόνων», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε άλλη μία συνέντευξη χθες, και για ακόμη μία φορά επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, και εστίασε το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, γιατί αυτό φαίνεται πως είναι το θέμα που απασχολεί την Τουρκία στο πλαίσιο της επιθετικής και αναθεωρητικής πολιτικής της, απέναντι στη χώρα μας»,

»Οι δηλώσεις των στενών συνεργατών του Ερντογάν έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνες, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας αλλά και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας», επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Είναι γεγονός πως, αυτό που στην αρχή φαινόταν ως «φαιδρότητα» για τους Τούρκους, έχει γίνει αντικείμενο της βασικής πολιτικής τους απέναντι στη χώρα μας. Πέρα απ΄ τις δηλώσεις του Ερντογάν, προχώρησε σε  άλλο ένα κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας, με παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Την Δευτέρα, ήταν από τις λίγες φορές που η Τουρκία σήκωσε περί τα 20 μαχητικά στον ελληνικό εναέριο χώρο στα κεντρικά και στα βορειοανατολικά του Αιγαίου, και έγιναν και 4 αερομαχίες μετά από πολλές εβδομάδες.

«Στην Αθήνα μπορεί να λέμε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, ωστόσο η Τουρκία έχει φτιάξει έναν άξονα που πρόσκειται φιλικά σε αυτή και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό, στη Λιβύη, στη Σομαλία, έχει αρχίσει και αναπτύσσει άξονες επικοινωνίας με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, και αυτό ενισχύει το κομμάτι του νεωοθωμανισμού. Είναι αποκομμένος από τη Δύση, έχει μπει στη γωνία από τις ΗΠΑ, το ίδιο και η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαρίνος Γκασιάμης.

Για το θέμα που άνοιξε ο Τσελίκ με το ζήτημα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, αλλά και για την αποστρατικοποίηση των νησιών, ο δημοσιογράφος του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης διευκρίνισε πως, «είναι καρμπόν ο τρόπος που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Όσον αφορά στο πλωτό γεωτρύπανο, τα επιτελεία στην Αθήνα εξετάζουν όλα τα σενάρια, από το καλύτερο έως και το χειρότερο. Μέχρι στιγμής, οι κινήσεις της Τουρκίας δείχνουν ότι θα πάει σε ένα σημείο το οποίο δεν θα «απασχολήσει» άμεσα την Αθήνα, και ενδεχομένως αυτό να «θίξει» τον ελληνισμό, με το να «θίξει» την Κύπρο.