Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Καταγγελία για παρακολούθηση του κινητού του – Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο

26.07.2022 | 13:00 Eνσωμάτωση

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με την οποία καταγγέλλει ότι επιχειρήθηκε παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως αναφέρουν οι στενοί του συνεργάτες, μετά από την αποκάλυψη των σκανδάλων παρακολούθησης με το λογισμικό «Πήγασος», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε μία Ειδική Υπηρεσία, μέσω της οποίας οι Ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να ελέγχουν τις τηλεφωνικές τους συσκευές για τυχόν μολύνσεις από παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Το Πήγασος είναι κακόβουλο λογισμικό που ανήκει στην κατηγορία των λογισμικών κατασκοπείας.

Έχει σχεδιαστεί, για να εισβάλει σε συσκευές, χωρίς να ειδοποιείται ο χρήστης, να συγκεντρώνει ό,τι πληροφορίες θέλει και μετά να εξαφανίζεται.

Στις 28 Ιουνίου 2022, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε χρήση αυτής της υπηρεσίας του Κοινοβουλίου για προληπτικούς λόγους. Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2022