Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Σύλληψη ατόμου για εμπρησμό στο δήμο Κύμης Αλιβερίου

26.07.2022 | 07:23 Eνσωμάτωση

Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν σήμερα το πρωί στο δήμο Κύμης Αλιβερίου οι οποίες κατασβέστηκαν εν τη γενέσση τους χάρη στην άμεση επέμβαση πυροσβεστών, εθελοντών και εργαζόμενων του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Την Δευτέρα το πρωί στο δήμο Κύμης Αλιβερίου  ξέσπασαν τέσσερις φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του δήμου. Λίγο πριν το χωριό Βέλος, στο χωριό Άγιος Λουκάς, στην Χωματερή της Κύμης και στο χωριό Οριό της δημοτικής ενότητας Αυλώνος.

Ευτυχώς ο συντονισμός πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πολιτικής προστασίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου και εθελοντικών ομάδων ήταν πετυχημένος με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν άμεσα όλες οι πυρκαγιές στο ξεκίνημά τους , ενώ αν επεκτείνονταν δεν θα μπορούσαν να κατασβηστούν εύκολα.

Οι εργαζόμενοι τους εργοταξίου Αυλωναρίου ανέστειλαν τις άδειές τους και προσέτρεξαν με τα οχήματα του δήμου στις δυο από τις τέσσερις πυρκαγιές ενώ εθελοντές και πυροσβέστες κάλυψαν τα υπόλοιπα σημεία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τους εμπρησμούς στο Αλιβέρι, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μετά από μαρτυρίες ότι έβαζε φωτιές στην περιοχή.

Ο συλληφθείς είναι περίπου 62 ετών και αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πριν από 10 ημέρες είχε συλληφθεί από την αστυνομία πάλι για εμπρησμό, στάλθηκε σε ψυχιατρική κλινική και με εντολή εισαγγελέα σε δέκα μέρες αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί του Αλιβερίου τον είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση και τον εντόπισαν να αγοράζει γκαζάκια από κατάστημα της περιοχής.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλιβερίου, όπου και ομολόγησε για τις πράξεις του.