Ελλάδα

Λέσβος: Δύσκολη η νύχτα, μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβεστική και κάτοικοι

25.07.2022 | 08:37 Eνσωμάτωση

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τιθασεύουν τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.

Ο Θόδωρος Βαλσαμίδης, πρόεδρος περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Μυτιλήνης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εικόνα της κατάσταση του νησιού.

Ο πρόεδρος είπε ότι η κατάσταση στο νησί ήταν πάρα πολύ δύσκολη για δύο μέρες, καθώς και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν και οι συνεχείς αλλαγές στην διεύθυνση του αέρα κατέστησαν τις συνθήκες για την κατάσβεση πολύ αντίξοές.

Με το μέτωπο της φωτιά από το πρωί να είναι οριοθετημένο, η προσοχή επικεντρώνεται στο ζήτημα των αναζωπυρώσεων στο νησί της Μυτιλήνης.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Βαλσαμίδης για το χωριό και τους κατοίκους της Βρίσας, που μετά τον σεισμό του 2017 έδωσαν μεγάλη μάχη για να ξαναστήσουν το χωριό και χθες τελευταία στιγμή σώθηκε ο οικισμός.

Ο Θόδωρος Βαλσαμίδης ανέφερε ότι δόθηκε μεγάλη μάχη, ώστε να σταματήσει η φωτιά λίγο πριν το νεκροταφείο του χωριού της Βρίσας και ο Ερυθρός Σταυρός ήταν εκεί για να συνδράμει βοηθώντας τους κατοίκους.