Ελλάδα

«Εξέλιξη Ζωής»: Κοινωνικό έργο για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες

25.07.2022 | 11:58 Eνσωμάτωση

Η Δήμητρα Καλαντώνη, πρόεδρος της «Εξέλιξης Ζωής», ήταν καλεσμένη στην Κοινωνία Ώρα MEGA, όπου επεξήγησε και ανέλυσε όλες τις πτυχές του προγράμματος. Η πρόεδρος τόνισε ότι το βάρος της προσπάθειας «πέφτει» κυρίως στα παιδιά γιατί αποτελούν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Η ιδέα για το πρόγραμμα « Εξέλιξη Ζωής», γεννήθηκε το Μάρτιο του 2018, όταν η κα. Καλαντώνη επισκέφθηκε μία δομή κλειστής προστασίας για παιδιά και ενημερώθηκε ότι τα παιδιά που ζουν μέσα σε αυτή, με το πέρας των 18 ετών είναι υποχρεωμένα να αποχωρήσουν και να βρουν μόνα τους τον δρόμο της ζωής τους.

Αφού εντόπισε η κα. Καλαντώνη αυτό το «κοινωνικό» κενό στις δομές κλειστής προστασίας παιδιών , ήρθε σε επικοινωνία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ξεκίνησαν οι διεργασίες για την δημιουργία πλάνου εργασίας και επεξεργασίας του προγράμματος «Εξέλιξη Ζωής» με ιδιωτική δωρεά του «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη περιλαμβάνει την επικουρική συνεργασία με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές μέσα από δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και παροχή ψυχολογικής ή ψυχιατρικής βοήθειας, ανάλογα την περίπτωση.

Σε δεύτερη φάση τα παιδιά που έχουν ενηλικιωθεί υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η βοήθεια και η στήριξη που τους παρέχετε είναι ολιστική, δηλαδή συμπεριλαμβάνει την στέγη κι την επαγγελματική κατάρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει πάνω από 120 παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 25/07/2022