Ελλάδα

Δαδιά: Μάχη για να σωθούν σπάνια είδη πτηνών

24.07.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Περισσότερες από πενήντα πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα μέσα σε συνθήκες καύσωνα που δυσχεραίνουν την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Λέσβο και Έβρο, όπου το δάσος της Δαδιάς καίγεται για τέταρτη ημέρα, ενώ από το απόγευμα μαίνεται ανεξέλεγκτη η επικίνδυνη φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας όπου οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τα σπίτια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού φυσικού περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, Γιάννης Μητσόπουλος, σημείωσε πως η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη.

«Η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί από χθες. Δίνεται μια μεγάλη μάχη, υπάρχουν δυνάμεις του στρατού, της πυροσβεστικής, της δασικής υπηρεσίας και πολλοί εθελοντές».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσόπουλο, «από σήμερα το πρωί γίνεται μια αντιπυρική που κόβει στη μέση το πάρκο για να μην περάσει η φωτιά και να σωθούν οι φωλιές του μαυρόγυπα».

Τις δυνάμεις της πυρόσβεσης δυσκολεύει η φορά και όχι η ταχύτητα του ανέμου, καθώς και το ανάγλυφο της περιοχής.

«Σίγουρα η φωτιά θα συνεχίσει αρκετές μέρες καθώς υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Το δάσος είναι πυκνό, το περισσότερο νερό μένει στα δέντρα και δεν φτάνει κάτω που καίει η φωτιά. Χρειαζόμαστε υπομονή».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/07/2022