Καιρός

Ηλιοφάνεια σε όλη την επικράτεια το Σάββατο – Η πρόγνωση καιρού του Γιάννη Καλλιάνου

22.07.2022 | 13:55 Eνσωμάτωση

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ηλιοφάνεια θα έχουν σχεδόν όλοι οι νομοί της Ελλάδας, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και τα μποφόρ να μειώνονται.

Στα κεντροδυτικά της Στερεάς Ελλάδας θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, δηλαδή στις περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα Επτάνησα, στην Πελοπόνησσο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει μόνο ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική αύξηση των επιπέδων του σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, και ειδικά στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα θα «σκαρφαλώσει» η θερμοκρασία στους 40 και 41 βαθμούς κελσίου κατά τόπους.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα είναι από 25 εώς 38 βαθμούς κελσίου και θα επικρατήσει μόνο ηλιοφάνεια, βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονική θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις ,αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα επικρατήσει ο ήλιος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 24 με 36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες και νοτιοανατολικοί, 2 με 4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 22/07/2022