Ελλάδα

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στα Μέγαρα

21.07.2022 | 07:31 Eνσωμάτωση

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν.

Ο κ. Σταμούλης μίλησε για την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή και τις συνθήκες που επικρατούν.

«Είναι μία δύσκολη μέρα σήμερα, μία φωτιά που δεν φαινόταν ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα σήμερα, δυστυχώς, λόγω της μεταβολής του ανέμου, επεκτάθηκε πάρα πολύ, κάλυψε μία έκταση γύρω στις 5.000 στρέμματα, αλλά ευτυχώς χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες, και των εναέριων μέσων και της πυροσβεστικής, και των επίγειων μέσων, από χθες το βράδυ η φωτιά είναι σε ύφεση», ανέφερε αρχικά.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν μικροεστίες, επικρατεί ηρεμία στο μέτωπο, όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα επιτηρούσαν την φωτιά και έσβηναν μικροεστίες, το ίδιο γίνεται και τώρα. Σύντομα θα ξεκινήσουν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάσβεση. Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες ήταν εκεί και επιχειρούσαν. Ξεκίνησε η φωτιά από μία χαράδρα στην περιοχή Λούμπα και Ζάχουλι. Μόνο εικασίες και υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε κάτι τώρα. Δεν έχουμε εικόνα της καταστροφής και του πόσα σπίτια καταστράφηκαν. Σήμερα θα γίνουν αυτοψίες και καταγραφή των ζημιών αι θα ζητήσουμε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου και οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ζημιές να πάρουν τις αποζημιώσεις που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία», συνέχισε.

«Οι περιοχές που κινήθηκε η φωτιά έχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες. Η φωτιά ήταν απρόβλεπτη, ενώ έδειχνε ότι είναι στη χαράδρα και είναι υπό έλεγχο, κάνει μεταβολή ο άνεμος και μετέφερε το μέτωπο της πυρκαγιάς. Όταν λέμε εστίες εννοούμε τα «καντηλάκια» μέσα στα καμένα. Δεν εφησυχάζουμε, επιτηρούμε και συνεχίζουμε», κατέληξε.