Πολιτική

Πυρκαγιές: Πολιτικοί διαξιφισμοί για την διαχείρισή τους

21.07.2022 | 10:06 Eνσωμάτωση

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αντικρούονται για μία ακόμη μία φορά με αιχμή του δόρατος εν προκειμένω την διαχείριση των πρόσφατων πυρκαγιών και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο για μία απίστευτη οικολογική καταστροφή και έλλειψη πρόληψης.

Η Άννα Καραμανλή, βουλευτής Νότιου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επεσήμανε ότι με την επέλαση των πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ευρώπη βλέπουμε ότι η κλιματική κρίση είναι ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των πυρκαγιών που ζούμε.

Η βουλευτής της Ν.Δ. στην τοποθέτηση της εξήρε το πυροσβεστικό σώμα και ανέφερε ότι οι πυροσβέστες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με 50 και 60 πυρκαγιές, τις οποίες κατασβήνουν εν τη γένεσή τους, στις περισσότερες περιπτώσεις, και οφείλουμε να τους συγχαρούμε για αυτή την αυταπάρνησή τους.

Η κα. Καραμανλή σημείωσε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά και η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας επίσης.

Από την άλλη ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για κρεσέντο αλαζονείας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε: «Βρεθήκαμε κοντά στους συνανθρώπους μας στα πύρινα μέτωπα από την πρώτη στιγμή και πολλοί έκαναν λόγο για αργοπορημένη αντίδραση».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA στηλίτευσε την στάση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι τον Οκτώβριο η Ν.Δ. επιτέθηκε στους πυροσβέστες και το καλοκαίρι τους υμνεί.

Η Τόνια Αντωνίου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι κανείς δεν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος με μία τόσο μεγάλη οικολογική καταστροφή και καμένη περιουσία των πολιτών.

Αναγνώρισε ως σωστή την μεταρρύθμιση του 112, αλλά τόνισε ότι δεν φτάνει μόνο αυτό στο κομμάτι της πρόληψης.

Διαχρονικά η χώρα μας παρουσιάζει έλλειμα στην τομέα της πρόληψης έναντι των πυρκαγιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 21/07/2022