Ελλάδα

Πυρκαγιές Αττική: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι – Κάηκαν σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες

21.07.2022 | 07:48 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες τα τελευταία 24ωρα με τις συνεχόμενες πυρκαγιές και έθιξε και το ζήτημα της υποστελέχωσης.

«Η καλοκαιρινή σεζόν δεν εξελίσσεται ομαλά, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο υπήραξαν 56 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες οφείλονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπινη αμέλεια», δήλωσε ο Αντώνης Κουκουζάς, Πυραγός και Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος.

Για τις πυρκαγιές στην Σαλαμίνα, ο πρόεδρος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» εξέφρασε τις αμφιβολίες του και έκανε λόγο για ανθρώπινο χέρι ότι έβαλε τις φωτιές, παρά να οφείλεται σε κάποια τυχαιότητα.

Για την πυρκαγιά της Πεντέλης, ο κ. Κουκουζάς σχολίασε ότι ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση λόγω του ότι υπήρχε ακραίος άνεμος,αλλά και η γεωμορφολογία του  εδάφους της περιοχής λειτούργησε ως ανασταλητικός παράγοντας.

Ωστόσο ο πυραγός, αναγνώρισε ότι στην πυρκαγιά της Πεντέλης υπήρξε άμεση κινητοποίηση των ιθυνόντων και στο Επιχειρησιακό Κέντρο βρέθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί άμεσα.

Ο πρόεδρος, επίσης θέλησε να τονίσει την τεράστια καταπόνηση που δέχονται οι πυροσβέστες και το ζήτημα της υποστελέχωσης που υπάρχει στο προσωπικό του Πυροσβεστικού σώματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 21/07/2022