Ελλάδα

Η επόμενη μέρα από τις πυρκαγιές – Η αξιολόγηση των επιχειρησιακών κινήσεων

21.07.2022 | 08:22 Eνσωμάτωση

Την επομένη της πύρινης λαίλαπας ερευνάται το ενδεχόμενο του εμπρησμού καθώς επίσης και εάν τα επιχειρησιακά σχέδια λειτούργησαν σωστά και έγκαιρα.

Την επομένη μέρα των πυρκαγιών ο κυβερνητικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στην καταγραφή των ζημιών, αλλά και στον έλεγχο εάν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια λειτούργησαν σωστά και έγκαιρα.

Ο κ. Ξανθόπουλος, δασολόγος και ειδικός σε δασικές πυρκαγιές, έθιξε το ζήτημα της σωστής αξιολόγησης που θα έπρεπε να είχε γίνει ώστε η πυρκαγιά να μην είχε λάβει τόση μεγάλη έκταση.

Από την άλλη η κα. Βαρελά, δικηγόρος,  μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναγνώρισε και τόνισε την ύπαρξη συντονισμού και σωστής επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων που συνεργάστηκαν την ώρα της κρίσεως και του πανικού.

Η κα. Ανεμοδούρα, γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας και Κέντρων Υγείας, ανέφερε ότι η προσοχή θα πρέπει αρχικά να στρέφεται στις γυναίκες που είναι έγκυοι και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και φυσικά, στην υγεία των πυροσβεστών.

Επιπλέον ένα ζήτημα που θα πρέπει να ερευνηθεί την επόμενη μέρα είναι εάν υπήρχαν κα εάν λειτούργησαν οι λεγόμενες αντιπυρικές ζώνες, επισήμανε η κα. Ανεμοδούρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 21/07/2022