Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες για περισσότερες από 24 ώρες

21.07.2022 | 08:34 Eνσωμάτωση

Η εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, Θάλεια Φωναζάκη και ο εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, Χαράλαμπος Μαλίμογλου, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την κατάσταση που επικράτησε στις φλεγόμενες περιοχές αλλά και για την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού σε μία ακόμη δύσκολη συγκυρία.

Ο κ. Μαλίμογλου περιέγραψε πώς βίωσε τις συνθήκες στην Πεντέλη καθώς και για την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού σε όλη τη διαδικασία.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε στο πεδίο από την πρώτη στιγμή, από πρχθές το απόγευμα. Επιχειρήσαμε 3 κλιμάκια διάσπαρτα, γιατί ήταν και διάσπαρτες οι εστίες. Η δική μας συνεισφορά είναι η βοήθεια που δίνουμε στους ανθρώπους, σε περιπτώσεις εκκένωσης, βοηθήσαμε σε εκκένωση ανθρώπων, συνεργαστήκαμε άψογα με την Αστυνομία, και την Πυροσβεστική, αντιμετωπίσαμε πολλούς μικροτραυματισμούς, πολλά μικροεγκαύματα, κάποια σοβαρά κάποια όχι, βοηθήσαμε στην μεταφορά ανθρώπων που είχαν κινητικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα, και δεν ήταν εύκολη η μετακίνησή τους», ανέφερε αρχικά.

«Ο συντονισμός γίνεται μέσω της Πολιτικής Προστασίας ή η αστυνομία ειδοποιεί για την ύπαρξη κάποιου συμβάντος, και με τη σειρά μας συνδράμουμε. Παράλληλα υπήρχαν περίπολα που επιτηρούσαν καθόλη τη διάρκεια του συμβάντος. Υπάρχουν συμβάντα που αντιμετωπίζονται εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.

Η κ. Φωναζάκη τοποθετήθηκε σχετικά με την πυρκαγιά και τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ερυθρός Σταυρός.

«Ήμασταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή από τις πρώτες ώρες της φωτιάς, και ήμουν στο Α’ κλιμάκιο που πήγε. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Χρειάστηκε να βοηθήσουμε αρχικά την πυροσβεστική και την αστυνομία γιατί υπήρχε καπνός που δημιουργούσε δακρύρροιες και αναπνευστικά προβλήματα. Μετά χρειάστηκε να βοηθήσουμε συμπολίτες μας αλλά και οικόσιτα ζώα. Είναι μία εμπειρία που κάθε φορά μας κάνει και πιο ώριμους», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Το σημαντικό είναι ότι ο Ερυθρός Σταυρός αποτελείται από εθελοντές, που είναι επαγγελματίες και μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση στην οποία καλούνται. Μετά τη φωτιά της Πεντέλης οι συνάδελφοι είναι στα Μέγαρα και ελπίζουμε να τελειώσει αυτή η κατάσταση σύντομα», δήλωσε σχετικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 21/07/2022