Ελλάδα

Πεντέλη: Μάχη με τις φλόγες – Καίγονται τα πρώτα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

19.07.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, εμπνέοντας ωστόσο ανησυχία, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Ισχυρές δυνάμεις

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 100 άνδρες, 22 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Επίσης, έως τις 21:00, στο μέτωπο θα επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες,

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή, με τις δυνάμεις να επιχειρούν να κυκλώσουν τη φωτιά.

Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται σήμερα στο Επίπεδο 4 στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα για τη φωτιά εστάλη στις 18:20 το απόγευμα της Τρίτης από το 112.

Σε αυτό αναφέρεται πως «αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το μήνυμα του 112 να έχει φτάσει σε πάρα πολλές περιοχές της Αττική, ακόμα και το Μαρούσι.

Μάχη σε δύο μέτωπα

Στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι βρίσκεται η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει προκαλέσει την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Η πυροσβεστική διευκρινίζει πως, αυτήν την στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Παρόλα αυτά, λίγο πριν τις 19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Ντράφι, με προορισμό την Παλλήνη.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της δασικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και κατευθύνεται προς το Ντράφι.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

– Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος

– Οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

– Oδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

– Oδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/07/2022