Πολιτισμός

Οι «Τρωάδες» σε διασκευή του Σαρτρ στις 21 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας

19.07.2022 | 11:18 Eνσωμάτωση

Οι σκηνοθέτες της θεατρικής ομάδας «Θέαμα», Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Σταυρακάκη, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την παράσταση Τρωάδες του Ευριπίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Πέτρας στις 21 Ιουλίου και θα είναι αφιερωμένη στα θύματα των γυναικοκτονιών.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Οικονόμου, μίλησε γι’ αυτό το εγχείρημα της θεατρικής ομάδας «Θέαμα»

«Η παράστασή μας είναι καθολικά προσβάσιμη, εννοώντας ότι μπορούν να την παρακολουθήσουν όλα τα άτομα, δίνεται η δυνατότητα και σε άτομα με μειωμένη όραση ή σε κωφούς να απολαύσουν μία παράσταση»,

»Η ομάδα Θέαμα είναι μία συμπεριληπτική ομάδα που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή της. Έχει ξεκινήσει από το 2010 και σήμερα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς να παρουσιάζουμε μία μεγάλη παραγωγή που αυτό το έργο, οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε διασκευή του Ζαν Πολ Ζαρτρ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά.

Η κ. Σταυρακάκη, τοποθετήθηκε σχετικά με το μήνυμα που θέλει να περάσει η παράσταση.

Σαν καλλιτέχνες έχουμε την υποχρέωση να ακολουθούμε τις συγκυρίες, οπότε ένα αντιπολεμικό έργο ήταν επιβεβλημένο. Οι κύριοι άξονες του έργου είναι το αντιπολεμικό μήνυμα αλλά και η θέση της γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζεται ως λάφυρο στον πόλεμο, όπως και η τύχη των παιδιών, τα οποία σφαγιάζονται για να μην υπάρχουν στο μέλλον διεκδικητές και εκδικητές. Έχει πάρα πολλά μαθήματα. Είναι διαχρονικά τα μηνύματα», τόνισε.

«Πρεμιέρα έχουμε στις 21 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, και μετά πάμε στο Χαλάνδρι, στο Ξυλόκαστρο, Κηφισιά, Άγιο Δημήτριο και συνεχίζουμε»,

»Δεν κάνουμε κάτι ξεχωριστό, κάνουμε θέατρο. Αυτό που παλεύουμε είναι η ενσωμάτωση των ηθοποιών στην αγορά εργασίας, Υπάρχουν πολλά άτομα που βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Κάνουμε συμπερίληψη για ένταξη και όχι «γκετοποίηση», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 19/07/2022