Κόσμος

Κονγκό: Συνελήφθη Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος εγγονός του Σταύρου Νιάρχου

18.07.2022 | 13:11 Eνσωμάτωση

Θρίλερ με την σύλληψη Ελληνοαμερικάνου δημοσιογράφου στο Κογκό, ο οποίος κρατείται από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ. Προκειται για τον εγγονό του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου.

Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος συνελήφθη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τις υπηρεσίες πληροφοριών, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος, που είναι εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, καθώς και ένας Κογκολέζος συνάδελφός του, συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Λουμπούμπασι, στο νοτιοανατολικό Κονγκό, και οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Πηγές αναφέρουν πως η ANR μετέφερε τον δημοσιογράφο Νικόλα Νιάρχο στην Κινσάσα για να τον ανακρίνει για τις στενές επαφές του με ένοπλες ομάδες, ιδίως με τους Μπακάτα Κατάνγκα.

Ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν πως  η Αμερικανίδα πρόξενος επισκέφθηκε τον Νιάρχο, ο οποίος ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος την Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν.

Ο Νιάρχος πήγε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό περιοδικού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/07/2022