Ελλάδα

Φωτιά σε δασική έκταση στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου

18.07.2022 | 07:15 Eνσωμάτωση

Η πυρκαγιά στη δημοτική ενότητα Αυλώνος της Εύβοιας καίει χαμηλή βλάστηση ψηλά στο βουνό, δεν απειλεί κατοικίες αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ξέσπασε πυρκαγιά δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Δευτέρα στη δημοτική ενότητα Αυλώνος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Δεν απειλεί κατοικίες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της δυσκολίας πρόσβασης καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ψηλά στο βουνό, κοντά σε περιοχή με ανεμογεννήτριες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 49 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρων.

Για σήμερα Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων).
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας).
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας).
Περιφέρεια Κρήτης.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

Ιδιαίτερα προσεκτικοί

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Φωτιά στην δυτική Αχαΐα

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Αχαΐα στην περιοχή Φλόκα, όπου έχουν σπεύσει 52 πυροσβέστες. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε σπίτια ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί μέχρι και αυτή την ώρα.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 18/07/2022