Αθλητικά

ΗΠΑ: Πρεμιέρα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον

15.07.2022 | 13:30 Eνσωμάτωση

Με τη συμμετοχή πολλών και κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, αρχίζει σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που γίνεται στο Όρεγκον. Τα βλέμματα στρέφονται στον άλτη του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου, που επιζητά τον μοναδικό μεγάλο τίτλο που δεν έχει κατακτήσει ακόμη.

Τον Μάρτιο, ο Μίλτος Τεντόγλου πέταξε στα 8 μέτρα και 55 εκατοστά και κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, ετοιμάζεται να κατακτήσει ξανά την κορυφή του κόσμου, αυτή τη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον.

«Για να φτάσεις στην κορυφή και να μείνεις εκεί, αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο, δεν το καταλαβαίνουν πολλοί αλλά εντάξει», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Τεντόγλου θέλει να παραμείνει στην κορυφή. Θέλει να προσθέσει στη συλλογή του το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που του λείπει, αυτό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, και γιατί όχι με ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα.

«8.55 κλειστό, στο ανοιχτό γιατί όχι 8.70 ας πούμε», συμπλήρωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης.

Ο Γρεβενιώτης άλτης θα διεκδικήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους. Πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα θα κάνει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που αγωνίζεται το απόγευμα στον προκριματικό της σφυροβολίας.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν συνολικά 19 αθλητές και αθλήτριες, σε μία διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 15/07/2022