Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Tο υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου και το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων

14.07.2022 | 09:00 Eνσωμάτωση

«Αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης, που θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγο μετά την κατάθεση του έγγραφου υπομνήματος της εντολέως του. Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, μιλήσαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μία υπεράσπιση για να μπορέσει να ανατρέψει ένα επιστημονικό δεδομένο, θα πρέπει να παρουσιάσει αντίστοιχα ένα άλλο επιστημονικό στοιχείο» είπε ο ιατροδικαστής ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορούμενης.

Συνέχισε, δηλώνοντας πως ο ίδιος εκτιμά πως δεν υπάρχει στο υπόμνημα της κατηγορουμένης ιατροδικαστική γνωμοδότηση.

«Όσο η υπεράσπιση δεν καταφέρνει να βρει έναν τεχνικό σύμβουλο να συντάξει ένα διαφορετικό πόρισμα, προσπαθεί να αναδείξει διαφορές μεταξύ των δύο πορισμάτων (Τσιόλα – Καρακούκη – Καλόγρηα)» τόνισε ο κ. Λέων.

Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό κομμάτι της καταθέσεως, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά ανέφερε πως είναι στην ευχέρεια του εισαγγελέα να καλέσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για επιπρόσθετη κατάθεση.

«Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε να δούμε εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για περαιτέρω αδικήματα» προσέθεσε.

Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο καθυστέρησης διαλεύκανσης της υπόθεσης , η δικηγόρος είπε πως δεν έχει καθυστερήσει κανείς, καμία διαδικασία, αντιθέτως οι ιατροδικαστές διερεύνησαν εκ νέου την υπόθεση καταλήγοντας σε ορισμένα πορίσματα, που αναμένουμε να δούμε κατά πόσο είναι αξιόπιστα.

«Πρέπει να πω ότι συμφωνώ και εγώ, πως με αφορμή την υπόθεση αυτή, ίσως έχει αρχίσει μία καλύτερη διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα και σε ορισμένες υποθέσεις που άπτονται ιατροδικαστικής και επιστημονικής άποψης» συμπλήρωσε.