Ελλάδα

Κώστας Μπακογιάννης: «Δεν είναι Μύκονος το Γκάζι να παίζει η μουσική μέχρι τις 7 το πρωί»

12.07.2022 | 07:37 Eνσωμάτωση

«Σφραγίζουν» μαγαζιά στο Γκάζι λόγω μουσικής μέχρι το ξημέρωμα.

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος να παίζει μουσική έως τις 7 το πρωί» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο στέκι του κέντρου.

Ο κ. Μπακογιάννης,  ανέφερε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας. Πουθενά, υπογράμμισε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6:30 και τις 7 το πρωί».

Σημείωσε δε πως:

«Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».

Επισήμανε επίσης ότι στις εξαιρέσεις των επαγγελματιών που δεν σέβονται τους κανόνες «ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη, κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ.Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο Δήμος Αθηναίων».

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας δήμου Αθηναίων, Βασίλης Κορομάντζος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την απόφαση αυτή του δήμου.

«Αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες, δέχονται και τις κυρώσεις και φτάνουν στο σημείο σφράγισης. Η μουσική δεν μπορεί να παίζει μέχρι τις 7 το πρωί. Μπορεί να παίζει τις καθημερινές μέχρι τη 1 και το σαββατοκύριακο μέχρι τις 2. Δεν έχουμε δώσει χρηματικά πρόστιμα, έχουμε σφραγίσει 4 καταστήματα και εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση από κάποιους «κακούς» επιχειρηματίες, οι οποίοι σκέφτονται μόνο το κέρδος τους και όχι τους υπόλοιπους κατοίκους και την υποβάθμιση της περιοχής αυτό το πράγμα θα τελειώσει», ανέφερε αρχικά.

«Η δημοτική αστυνομία κάνει ελέγχους με ηχόμετρα, μετρά τον ήχο, διαπιστώνει την παράβαση και προχωρά στις κυρώσεις. Κάτω από 80 ντεσιμπέλ τη διάρκεια λειτουργίας του ωραρίου του, και μετά τις 2 θα κλεινει. Από 10 έως 60 μέρες προβλέπεται η διάρκεια που κλείνει ένα κατάστημα. Πρέπει να τελειώνει αυτό το πράγμα», κατέληξε.