Οικονομία

Γάμοι: Δυσεύρετες οι ημερομηνίες μέχρι τον Οκτώβρη

12.07.2022 | 08:05 Eνσωμάτωση

Τρία σχεδόν χρόνια μετά την πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που αυτή επέφερε, οι επιχειρήσεις και ο κλάδος που ασχολείται με τους γάμους αρχίζει σιγά σιγά να επανακάμπτει.

Κτήματα εκδηλώσεων, φωτογράφοι και λοιπές ειδικότητες που ασχολούνται με τους γάμους, έχουν πιάσει και πάλι δουλειά.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιάννης Χρυσοβιτσιώτης, ιδιοκτήτης κτήματος εκδηλώσεων, επισήμανε ότι μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, δύσκολα θα βρει ένα ζευγάρι ελεύθερη ημερομηνία για να πραγματοποιήσει τον γάμο του.

«Αναγκαζόμαστε να διώξουμε κόσμο. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος μήνας με εκδηλώσεις πρωί και βράδυ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοβιτσιώτη, «είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλο τον κλάδο», αφού τα ζευγάρια μετά από δύο χρόνια στον «πάγο», μπορούν πλέον να έχουν τον γάμο των ονείρων τους.

Το κόστος μιας δεξίωσης παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά προ κορωνοϊού καθώς πρόκειται για προκρατήσεις, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει του χρόνου με αυξήσεις τιμών.

Τα κέντρα εκδηλώσεων, προσαρμοζόμενα στη μετά πανδημίας εποχή, τηρούν τα μέτρα για τη διάδοση του κορωνοϊού, με χρήση μασκών και αποστάσεων.