Πολιτική

Να πάρει θέση για τις προκλήσεις του Μπαχτσελί κάλεσε τον Ερντογάν ο Μητσοτάκης

11.07.2022 | 19:57 Eνσωμάτωση

Το γάντι των ακραίων προκλήσεων που πέταξε για μια κόμη φορά η κυβέρνηση Ερντογάν σήκωσε ο πρωθυπουργός.

Ο προβοκατόρικος και προκλητικός χάρτης των «Γκρίζων Λύκων» μπροστά στον οποίο πόζαρε χαμογελαστός ο κυβερνητικός ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν Μεβλέτ Μπαχτσελί προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητά από τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις.

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλες “καταβροχθίζονται” από την Τουρκία. Όνειρο των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στον συνασπισμό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο χάρτης της ακροδεξιάς οργάνωσης απεικονίζει τους ευσεβείς πόθους της με μια Τουρκία να κατέχει το μισό Αιγαίο αλλά και την Κρήτη. Μάλιστα στο χάρτη υπάρχει και QR code που παραπέμπει σε ομιλία του Μπαχτσελί, στην οποία αξίωνε τις συγκεκριμένες περιοχές από την Ελλάδα.

Αντιλαμβανόμενοι τις ελληνικές αντιδράσεις οι «Γκρίζοι Λύκοι» έριξαν και άλλο λάδι στην φωτιά καθώς μέσω των κοινωνικών δικτύων απέστειλαν μπαράζ μηνυμάτων γραμμένα στα ελληνικά με τις προκλητικές θέσεις τους.

«Το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα από την Ελλάδα πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας και της Γαλάζιας Πατρίδας» υποστήριξαν.

«Χορεύοντας» με τους… λύκους

Το φλερτ του Ταγίπ Ερντογάν με την ακροδεξιά οργάνωση είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Ο Τούρκος πρόεδρος κυβερνά μαζί με τον αρχηγό τους, ενώ απευθυνόμενος στο φανατικό κοινό τους χαιρετά με την γνωστή χειρονομία.

Συχνά πυκνά επισκέπτεται τα γραφεία της οργάνωσης στηρίζοντας την ηγεσία τους, φωτογραφιζόμενος κάτω από το έμβλημά τους, ενώ σε κάθε ευκαιρία ασπάζεται τις ακραίες θέσεις τους ειδικά απέναντι στην Ελλάδα.

Με τα δάχτυλα ενωμένα να σχηματίζουν τον λύκο χαιρετά και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα μέλη της οργάνωσης σε κάθε ευκαιρία, στέλνοντας το μήνυμα ότι έχουν την υποστήριξη του.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από την Άγκυρα για τις σκοτεινές δουλείες στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ως μοχλός πίεσης στην Ευρώπη, καθώς δεκάδες παραρτήματα λειτουργούν σε χώρες με έντονο το τουρκικό στοιχείο.

Η ακροδεξιά οργάνωση από την ίδρυσή της στις αρχές της δεκαετίας του 60 έχει κατηγορηθεί για χιλιάδες δολοφονίες αντιφρονούντων και για εξτρεμιστική δράση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2022