Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη Μπαχτσελί

11.07.2022 | 13:04 Eνσωμάτωση

Ο χάρτης Μπαχτσελί που παρουσιάζει το μισό Αιγαίο ως τουρκικό έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Αθήνας. Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά από τον Ερντογάν να πάρει θέση για τις γελοιότητες του κυβερνητικού του εταίρου.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα «καταβροχθίστηκαν» από την Τουρκία. Όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταία καμώματα του κατώτερου εταίρου του στον συνασπισμό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νέος «εμπρηστικός» χάρτης

Χθες, για άλλη μια φορά, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δυναμίτισε το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, καθώς φωτογραφήθηκε με χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως μέρος της Τουρκίας.

Τον χάρτη έκανε δώρο στον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι». Θυμίζουμε ότι ο Μπαχτσελί είναι ουσιαστικά αρχηγός και αυτής της οργάνωσης, ενώ επισκέφθηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων» και είχε συνάντηση με στελέχη τους.

Για κλιμάκωση ρητορικής κάνει λόγο η Άγκυρα

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας που κάνει λόγο για ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κάλεσε και αυτός τον Τούρκο πρόεδρο να απαντήσει για τον χάρτη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους ενέργειες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/07/2022