Ελλάδα

Το MEGA μάς ξεναγεί στο πανέμορφο Πυργί της Χίου

09.07.2022 | 13:29 Eνσωμάτωση

Το οδοιπορικό σε ελληνικά νησιά συνεχίζει το MEGA, παρουσιάζοντας σήμερα τη Χίο, το νησί της μαστίχας, των ιστορικών χωριών και των ιδιαίτερων παραλιών.

Ένα νησί ευλογημένο από τη φύση και την ιστορία, γεμάτο εκπλήξεις και κρυμμένους θησαυρούς. Το νησί της μαστίχας, όταν το εξερευνήσεις, το ερωτεύεσαι…

Τo ΜΕGA σας ταξιδεύει στο νησί του Βορείου Αιγαίου με εικόνες που μαγεύουν.

25 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, βρίσκεται το Πυργί, σαν πίνακας ζωγραφικής. Μοιάζει να κεντήθηκε στο χέρι. Τα μοτίβα του είναι γνωστά, ως «ξυστά».

Τουρίστες από κάθε γωνιά της γης, το Μεξικό, την Κολομβία, επισκέφθηκαν το Πυργί και επιδόθηκαν στην τέχνη των «ξυστών».

Η Χίος αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο και για τους λάτρεις της θάλασσας. Η παραλία Μαύρα Βόλια, αποτελεί ένα κόσμημα κρυμμένο στο παραθαλάσσιο χωριό Εμπορειός, στο νότιο τμήμα του νησιού.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, που προέρχονται από τη λάβα του ανενεργού ηφαιστείου “Ψάρωνας”.

Οι διακοπές στη Χίο, είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Εάν επιλέξετε να τη γνωρίσετε, να είστε βέβαιοι ότι θα της χαρίσετε και ένα κομμάτι από την ψυχή σας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/07/2022