Ελλάδα

Σισμανόγλειο: Ανατίναξαν ATM μέσα στο νοσοκομείο

07.07.2022 | 20:13 Eνσωμάτωση

Μια τρομακτική έκρηξη συντάραξε τα ξημερώματα το Σισμανόγλειο νοσοκομείο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Λίγο μετα τις 4.30, τέσσερα άτομα υποδυόμενοι τους γιατρούς με στολές και μάσκες , μπήκαν μέσα στο νοσοκομείο , ακινητοποίησαν με όπλο εργαζόμενη στην ασφάλεια και με αέριο ανατίναξαν το ATM χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα. Αποτέλεσμα είναι η Γ είσοδος του νοσοκομείου να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Αρκετές ώρες μετά την έκρηξη στο μηχάνημα ανάληψης, ο συναγερμός συνεχίζει να χτυπά.

Οι εργαζόμενοι περπατούν σαστισμένοι ανάμεσα στα συντρίμμια.

«04:30 το πρωί, έγινε μία δυνατή έκρηξη στο Σισμανόγλειο, ένα μπαμ, σηκωθήκαμε», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η είσοδος του ιδρύματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

«Γυψοσανίδες έχουν πέσει, τζάμια, αλουμίνια, το μηχάνημα ATM που έχει καταστραφεί ολοσχερώς», σημείωσε εργαζόμενος του συνεργείου αποκατάστασης.

Ντύθηκαν γιατροί οι δράστες

Στις 04:30 τα ξημερώματα οι τέσσερις δράστες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, κατάφεραν να φθάσουν στην είσοδο του κτιρίου. Μάλιστα φορούσαν ιατρικές στολές και μάσκες για να μην κινήσουν υποψίες. Εκεί απείλησαν με ένα όπλο την υπάλληλο ασφαλείας, η οποία απομακρύνθηκε. Ύστερα, μπήκαν στο κτίριο, τοποθέτησαν φιάλες με αέριο στο ΑΤΜ και το ανατίναξαν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.

Από αυτό εδώ το σημείο σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τέσσερις δράστες κατάφεραν να μπουν στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου. Ντυμένοι με στολές γιατρών πήδηξαν τη μάντρα για να μην γίνουν αντιληπτοί από την ασφάλεια και κατευθύνθηκαν στην είσοδο του ιδρύματος όπου βρίσκεται το ΑΤΜ

«Πηδήξανε μάλλον από τη μάντρα μέσα, επειδή έχει κάτι πέτρες μέσα, αλλά αυτό γίνεται συνέχεια», τόνισε κάτοικος της περιοχής.

Το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη έσπασε την είσοδο του νοσοκομείου, τζαμαρίες, φώτα και ψευδοροφές έπεσαν κάτω. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος εργαζόμενος η ασθενής.

Για την έκταση που είχε η έκρηξη σχολίασε ένας υπάλληλος του νοσοκομείου: «Ακόμα και στους ορόφους που ανεβήκαμε στον από πάνω όροφο, είχε φύγει σύρτης που κρατάει την πόρτα από το ωστικό κύμα είχαν φύγει οι βίδες».

Οι δράστες έκαναν τα πάντα για να αποσπάσουν χρήματα από το μηχάνημα, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.

«Είναι εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου και κυρίως αυτό που θέλουμε εμείς με σαφήνεια να πούμε ότι προέχει πάνω από όλα οι εργαζόμενοι και η ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Πλέυρης.

Οι τέσσερις δράστες κατάφεραν να διαφύγουν το πιθανότερο από το σημείο που μπήκαν. η αστυνομία πήρε καταθέσεις από όσους βρίσκονταν στο νοσοκομείο ενώ έχει συλλέξει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει τους δράστες.

Συνεχίζονται ακόμα οι έρευνες για την ανεύρεση των δραστών.

Είχε δοθεί σήμα στην Τροχέα σήμα για μία μαύρη μηχανή, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό για περιπολία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/07/2022